lauantai 15. syyskuuta 2012

Terveisiä kesäkaupungista!


Vietin kesäni toisella paikkakunnalla, jonne lähdin oman alan kesätyön perään. Iltaisin ei toisin sanoin ollut sitä samaa tylsää tekemistä, mitä kotona riittää, kuten siivoamista. Paitsi tietysti se tänä kesänä erityisen mukava muutto-operaatio. Toisesta kaupungista käsin. No, siitä selvittiin viikonloppuihin turvautuen.


Joka tapauksessa ehdin siis neuloa tavallista enemmän, melkein kuin kone. Välillä unohtui syöminenkin vaipuessani oikein syvään neuloosiin. Paitsi edellisessä päivityksessä vieraillut Herbivore tai Kasvinsyöjä, sain myös neulottua kaksi polvisukanpuolikasta, puolikkaan villapaidan, jonka sittemmin purkasin, sekä kaksi huivia, joista piti tulla samalaiset, mutta joista tulikin sitten hyvin erilaiset.


Ensimmäisen version tein pikkusiskon syntymäpäivien vuoksi. Tein varmaan sata virhettä ja siitä tulikin ihan kummallinen. Luulin tietysti neulovani ihan ohjeen mukaan, ja vasta toisen huivin parissa huomasin kaikki tyhmät virheet, jotka olin onnistunut tekemään.

KFB:t tein jotenkin ihan väärin, siksi etten jaksanut lukea ohjetta kunnolla (uskokaa tai älkää, nämä olivat ensimmäiset KFB:ni!). Lisäksi luin silmukoiden poimimiseen liittyvän ohjeen jotenkin ihan pieleen, joten silmukoista puuttui varmaan kolmasosa. Mietin hirveästi miksi siitä tuli niin tiukka ja lisäsin myöhemmin ylimääräisiä silmukoita. Lisäsin silmukoita myös toisen kerran, ja sitten niitä olikin liikaa, mikä selvisi oikeastaan vasta pingotusvaiheessa. Ja pingottaminen... En oikein tiennyt miten huivi olisi pitänyt pingoittaa. Jotenkin ainaoikean osion päätelty reunakin oli liian löysä.

Henslowe Failure (Ravelryssä)

Malli: Henslowe
Lanka: Drops Lace, 64 g, 448 m
Puikot: 3,5

No, huivista tuli silti ihan hieno, mutta aika vaikea sitä Hensloweksi on kutsua. Mutta sisko on tyytyväinen, se on pääasia. :)Toisen huivin tein tilaustyönä eräälle ystävälle, joka käyttää ainoastaan lilaa, turkooseja ja metsänvihreitä vaatteita. Ja tietysti mustaa, mustaa ei varmaan kukaan voi välttää.


Sain joskus vyyhdin tummanlilaa lankaa siskolta, eikä minulla ole hajuakaan mikä lanka kyseessä on. Epäilen että se on silkkivillasekoitetta. Väri on joka tapauksessa kaunis ja juuri tälle kyseiselle henkilölle sopiva.

Henslowe se parempi versio (Ravelryssä)

Malli: Henslowe
Lanka: En tiedä!, lähes 50 g
Puikot: 3,5

Tein siis tällä kertaa huivin melkein ohjeiden mukaan. Neuloin ainaoikeata osaa hieman isommaksi kuin ohjeessa, ja tein pitsiosuudestakin leveämmän, joten silmukoiden lisääminen oli tarpeen. Pitsiosuudessa puikoilla oli siis enemmän silmukoita kuin ohjeen mukaan, mutta se ei haitannut ollenkaan, sillä pitsikuvion mallikerta on vain muutama silmukka, ja tilanteen voi korjata, jos niitä on väärä määrä. Tämän huivin kokoa voi siis helposti muunnella!


Jos joku lukijoista suunnittelee tekevänsä Henslowen, kannattaa varautua siihen, että nuppineuloja tarvitsee aika paljon enemmän kuin luulee! Ensimmäisen huivin kohdalla puolet nuppineuloistani oli siellä kesäkaupungissa, ja jouduin pingottaa ensin yhden puoliskon, ja sitten vasta toisen.


Kutkuttaisi vielä kokeilla ohjetta puuvillalangasta. En voi muuta kuin ihailla Tessin Arjen harmauden karkotusta. Puuvillahuivi voisi ehkä olla monikäyttöisempi kuin villahuivi, ohutkin villahuivi on mielestäni usein liian kuuma.

Ja sitten taas sukkien pariin! Yritän kovasti pienentää lankavarastoa, mutta se on vaikeata kesän kahden Tallinnan-reissun jälkeen. Pitää siis neuloa vielä tehokkaammin! No, onneksi opinnot ovat taas alkaneet - luennoilla olen antanut itselleni luvan neuloa, vaikka tekemistä olisikin paljon.

2 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Kauniita ovat kumpainenkin, oli virheitä tai ei :) Nuppineuloja tosiaan tarvitsee pingotuksessa yllättävän paljon. Omatkin taisi riittää vain nipin napin.

Mie oon pessyt oman huivini jo kertaalleen pesukoneessakin, enkä joutunut edes pingottamaan uudelleen. Liekö sekin sitten puuvillaisen huivin hyväksi. On ollut mukava käytössä, joten joskus voisi tehdä lisääkin huiveja puuvillalangasta.

Lilja kirjoitti...

Niin, ohuiden villahuivien ehkä huonoin puoli on juuri se, että ne menevät käytössä ihan vääränmuotoisiksi... Pakko hankkia ohuet puuvillalangat, niin että saan tehtyä itselleni puuvillaisen version! Ja unohtaa mitä äsken kirjoitin lankavaraston pienenämisestä! Kai se on ihan yliarvostettua... Sun kommentti helppohoitoisuudesta ei todellakaan vähentänyt mun puuvillaisen Henslowen tarvetta. :D

Oliko sulla ongelmia sen kanssa, että jotkin kohdat (kuten ensimmäisen osan ulkoreunat, eli reuna, josta toisen osion silmukat poimittiin) olivat liian kireitä? Ensimmäisen kohdalla se kiristi hirveästi, ja toisenkin kohdalla hieman, vaikka todella yritin tehdä löysiä langankiertoja... Myös ainaoikean osion päätteleminen sopivan löysäksi oli aika vaikeata, kun ei vielä tiennyt jatkon yksityiskohtia...

Puuvillainen huivi toimii varmasti muutenkin eri tavalla asusteena vuoden ympäri, kuin ohut villahuivi, joka taas talvella on jotakin maailman ihaninta! Nimim. pitsihuivientusiasti.