maanantai 20. tammikuuta 2014

Pyrola

Minun neulominen on ollut jatkuvaa ja aktiivista nyt noin neljän vuoden ajan, ja jokainen vuosi on tähän mennessä ollut omanlaatuisensa. Viime vuonna suurin saavutus oli ensimmäinen julkaisemani ohje, ja lisää on tulossa. Jännää!

Tein myös paljon sellaista, joka ei ennättänyt blogiin asti - 2013 oli kaikista saavutuksista huolimatta purkamisen vuosi. Purkasin kaksi melkein valmista neuletta ja monta pienempää tekelettä ja aloitusta. Uusi vuosi on kuitenkin alkanut lupaavasti, sillä olen ehtinyt neuloa jo yhden suuren projektin.


Ja se on ihana!


Olen käyttänyt neuletta sen valmistumisen jälkeen joka päivä. Ehkä se siksi valmistuikin niin nopeasti? Reilussa kahdessa viikossa.

Saako nyt olla tyytyväinen?


Pyrola

Malli: ei ole ainakaan vielä, projekti Ravelryssä täällä
Lanka: Garnstudio DROPS Alpaca n. 285 g
Puikot: 3,50 mm ja 2,5 mm

Ei tässä oikeastaan ole mitään kummallista, se on yksinkertaisuudessaan hyvä. Reunoissa on pari kierrosta ainaoikeaa ja icord-päättely. Nappilistat on neulottu samalla kuin muu neule ja ainaoikeaa nekin, reunassa yksi nostettu silmukka. Lanka on ostettu Menitan alennusmyynnistä. Napit on ostettu Karnaluksista, Tallinnasta, ja sattuivat sopimaan tähän aivan täydellisesti.


Kaarrokkeen rei'istä kerron varmaan joskus enemmän. Se oli sellainen jännä idea joka syntyi, kun keskustelimme opiskelukaverini kanssa karrokkeista.


Kaarrokkeeseen meni yksi kerä, hihoihin yhteensä n. 1,5 kerää ja hihojen erottamisen jälkeen 3,25 kerää, eli yhteensä ainoastaan 5,75 kerää. Syy tähän on puikkojen paksuus, ja tämän takia lopputulos on ihanan kevyt.


Olen Alpacaa melko ahkerasti neuloneena voinut todeta että langat ovat keskenään erilaisia. Johtuukohan se langan vaihtelusta tai väristä? Vai näyttääkö värit vaan niin erilaiselta keskenään että minä hämäännyn?

Lopuksi kuva-arvoitus. Ennen joulua huomasin hauskan jutun. Arvaako joku mitä kuvassa näkyy?


6 kommenttia:

Minna T kirjoitti...

Hometta?

Neulisti kirjoitti...

Ootpahan taas upean neuleen kehitellyt. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

On vielä paremman näköinen livenä :P Ja ei ihme että sulla on muka liikaa aikaa, jos ehdit neuloa kahdessa viikossa neuletakin...
Elli

Hääräämön Laura kirjoitti...

Aivan ihana neule, just mun väriä :) Mulle ei tulisi mieleenkään yrittää noin isoa neuleprojektia, mutta sä teit neuletakin aivan huippunopeassa aikataulussa, vau.

Ingi kirjoitti...

Kaunis! Pituus on aivan ihana ja pidän kovasti tuosta kaarrokkeesta! Lanka on tuttua, taatusti lämmin!

Lilja kirjoitti...

Minna T: Ei ole hometta! ;)

Neulisti: Kiitos! :) Itse asiassa suunnittelen tekeväni uuden version, katsotaan mitä siitä tulee!

Elli: Jaa, näin on! ;P

Laura: Siitä vain aloitat! Ei se niin iso homma ole. Neuloin itse ensimmäisen takin vasta 2,5 vuotta sitten!

Ingi: Se onkin ollut superhyvä käytössä! :) Ja on juuri sopivan lämmin.