keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Salakudin

Tapaninpäivänä, juuri kun veljenpojan myöhästynyt lahja oli valmistumassa, menin kaatumaan ja loukkasin ranteeni. Jouduin olemaan neulomatta noin kolme viikkoa. Tämä vaati hieman innovatiivisuutta - en ole ennen päässyt olemaan kahta viikkoa lomalla ilman käsitöitä!

Lankojen keriminen sujui ongelmitta oikealla kädellä. Sain siskoilta vuosi sitten joululahjaksi härvelit tähän hommaan, muuten keriminen ei olisi onnistunut mitenkään.


Kerimiskone teki hauskoja kuvioita osaan keristä, mutta vain osaan, etenkin tähän Cascaden Ecoon. En tiedä miksi.


Hirveässä neulomiskuumeessa keksin myös suunnitella vähän tulevia projekteja. Kaikki detaljit voi miettiä valmiiksi.Kun ranne pikkuhiljaa alkoi parantua ja tietokoneella kirjoittaminen jo onnistui, kirjoittelin keskeneräisiä neuleohjeita. Ja kun käsi alkoi jo vähän kestää neulomista, minulla oli "salakudin", eli kudin jota neuloin varoen ja salaa, niin kauan kuin tuntui hyvältä.


Salapipo

Malli: improvisoitu
Puikot: 3.25 ja 3.75 mm

Ei tämä salapipo niin kummoinen ole. Se on tämän neuleen jämistä tehty (jäljelle jäi alle metri!!) ja siinä on turkistupsu. Keksin siihen jännät lisäykset ja kavennukset, mutta ne eivät kovinkaan paljon näy mustassa pipossa ja tupsukin peittää aika paljon. Pitäisi varmaan tehdä toinen erivärinen ilman tupsua, niin pääsen esittelemään hauskoja lisäyksiä ja kavennuksia myös teille.


Nyt käsi on jo niin hyvä, ettei neulominen satu enää yhtään ja olen päässyt jo kunnolla vauhtiin. Nyt onnistuvat jopa nurjat ja kierretyt silmukat. Ha!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, kuinka kauniita kuvia! Piposi on ihana! Kirjoittaisitko siihen (ostettavan) ohjeen?
Sari

Lilja kirjoitti...

Hei Sari! Ohjeen kirjoittaminen on kyllä suunnitelmissa, tosin siinä voi mennä hetki, sillä jono on pitkä! :D Mutta mukavaa kuulla, että kiinnostusta on.

Just Iida kirjoitti...

Jatan blogin kautta eksyin tänne. Ihanaa, että eksyin! Niin kauniita kuvia sulla, ja ihania ohjeita. <3 Millä kameralla kuvaat?

Taitaa olla mullekin tuommoinen neulekirjanen tehtävä, kaikki paperit aina sekaisin! Kuten jo omasta blogisekamelskastakin huomaa. Tänä keväänä on taas koitettava ryhdistäytyä. :D

Lilja kirjoitti...

Hei Amanda! Tervetuloa tänne vain, mukavaa!

Käytän ikivanhaa Canon EOS 400D -järjestelmäkameraa ja Sigman normaalizoomobjektiivia. Toki muokaan valokuvia jonkin verran.

Jos sinulla on paperit hukassa, voin sanoa että minulla on neulevihkot hukassa ;) Minulla on vihkoja niin monta, jossa on sekaisin kaikki maailman eri jutut vaikka kuinka olen yrittänyt pyhittää vihkot eri takoituksiin. Ehkä vielä jonain päivänä?