perjantai 6. helmikuuta 2015

Ajatuksesta

Siitä se lähtee, ajatuksesta. Mutta harvoin idea on heti niin timantti ettei sitä pitäisi hieman hioa.


Ensimmäisen Virpi-kokeen sain tehtyä jo keväällä, ja siinä olikin kaikkea kummallista, jota piti päästä korjaamaan seuraavaan versioon. Tein äidille vedenvihreän version ja pikkusiskolle tummansininen, kaikki nämä kolme puuvillasta.

Ensimmäinen versio, joka siis jäi minulle, on kaksivärinen. Kahden värin yhdistäminen tuohon pitsikuvioon aiheutti hieman ongelmia, ja totesin siinä sitten että se ei kyllä ole sen arvoista. Siinä oli myös useampi pitsikiila.


proto-Virpi

Ohje: Virpi (Ravelryssä täällä)
Lanka: Schachenmayr nomotta Catania solids, hopeanharmaa ja vedenvihreä, muistaakseni 2-3 kerää kumpaakin 
Puikot: 4,00 mm


Tätä proto-Virpiä olen käyttänyt todella paljon. Se näyttää mielestäni mukavalta kevättakkini kanssa ja se on keväällä ja syksyllä tarpeeksi viileä mutta silti näyttävä, tarpeeksi iso.Mietin pitkään, minkä värin valitsen äidilleni tulevaan versioon. Päädyin kuitenkin tällaiseen vähän yllättävään vedenvihreään. Se käy mukavasti monen värin kanssa, etenkin mustavalkoisen.


Virpi 1

Ohje: Virpi (Ravelryssä täällä)
Lanka: Schachenmayr nomotta Catania solids, vedenvihreä 4 kerää
Puikot: 5,00 mm

Pikkusiskon versioon löytyi langat valmiiksi kotoa. Tummansininen Dropsin Muskat, josta olen neulonut aiemminkin yhden huivin ja nyt toisen. Ostin langat alun perin neuleeseen itselleni, mutta en ole saanut sitä ikinä toteutettua, joten hyvä näin.


Virpi 2

Ohje: Virpi (Ravelryssä täällä)
Lanka: Drops Muskat 4 kerää
Puikot: 6,00 mm
Projektin löydät Ravelrystä täältä

Valokuvasin nämä kaksi huivia juhannuksena, ja mallejani somistivat koiranputkiseppeleet. Älkää kuitenkaan hämääntykö, plussaa ei ollut kovinkaan paljon ja malliparkani saivat kyllä hytistä - ehkä joku muistaakin, että juhannuksena tuli paikoin lunta.Käykää muuten kurkkaamassa Tiinan ja Neulistin versioita, Napit puutuu -blogissa julkaistua ihanaa alpakka-Virpiä ja Neulistin miltei täydellisen väristä versiota

9 kommenttia:

Lalla - Lempileikki kirjoitti...

Ihana fiilis tässä postauksessa. Ihanaa apetta kyltymättömälle kesäihmiselle. Tuo kaksivärinen Virpi on minulle näistä upeista huiveista valloittavin :-)

Mari kirjoitti...

Ihania kuvia ja huivikin on niin kaunis! Tallensinkin ohjeen jo suosikkeihin Ravelryssä, toivottavasti saan sen pian puikoille :)

Mirella kirjoitti...

Kerrassaan ihana huivimalli!
Mieleni tekisi neuloa tämä kevääksi puuvillapellavasta eli esim. Karen Noe Design Linea Original tai Isager Bomulin yksi vaihtoehto voisi olla myös Isager Merilin, jossa on villaa ja pellavaa. Aika näyttää mitä ehdin :-)

Lilja kirjoitti...

Kiitos teille kaikille ihanista kommenteista! :)

Lalla: Se on ollut todella mieluisa käytössäkin, harmi vain että sen tekeminen oli niin hankalaa...

Mirella: Hyvä idea, pitäisiköhän minun itsekin kokeilla pellavasekoitelankaa?

Akkeli kirjoitti...

Neulistin huivin innoittamana tuli ohje heti hankittuo. Ihana lukkee ja nähä myös kuvin miten projekti ajatuksesta huiviksi on edenny. Kuvat on kyllä kaunniit ja ei heti arvaa kylymyyttä.
Meilläpäin vejettiin kiltisti pitkätkalsarit jussina tuulareitten alle jotta tarkeni pyörällä liikkua :D

Akkeli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Emma kirjoitti...

Viehkeät Virpit ja kauniit naiset :)

Maija kirjoitti...

I H A N A ! <3 Kauniit huvit ja kauniit kuvat. Olen juuri hankkinut langat seuravaan projektiin, jota en ole tämän työssäoppimis- ja muuttohärdellin keskellä edes aloittanut. Ja keskenkin on vaikka mitä. Ja nyt tekiskin mieli hankkia langat ja ohje tähän, ja ottaa puikolle oma Virpi nyt heti :P

Lilja kirjoitti...

Akkeli: Kyllä, nämä daamit sietävät kylmyyttä ;)

Kiitos, Emma :)

Maija: Näin se elämä on houkutuksia täynnä :D nimim minulla on kaapissa (ainakin) kuudet villatakkilangat... Tuo Virpi onneksi valmistuu todella nopeasti :)