lauantai 10. lokakuuta 2015

Jennikkäät

Eräs ystävä uteli varmaan jo vuosi sitten hävitettyään kämmekkänsä tekisinkö hänelle uudet. Olen aiemminkin jo kertonut täällä blogissa että vältän tilaustöitä. Välillä kuitenkin teen poikkeuksia, ja silloin otan hinnaksi langan hinnan ja muutaman euron per tunti siihen päälle. Eli kutsuisin sitä lähinnä lahjojen tekemiseksi. Ja silloin saajan on ehdottomasti osattava arvostaa "lahjaa". Ja tämä Jenni kyllä osaa.

Vastasin siis Jennille että teen mielelläni hänelle nämä, jos hän on kärsivällinen aikataulun suhteen. Menihän siinä sitten noin puoli vuotta että sain langat hankittua ja muutama kuukausi että sain ne neulottua. Oli hiukan vaikeaa päättää, minkälaiset niistä tekisin ja purkutuomioitakin tuli harrastettua jonkin verran. Mutta hyvät niistä lopulta tuli.Jennikkäät

Ohje: improvisoitu
Lanka: Madelinetosh Tosh Sport,122 g/258 m eli reilu vyyhti
Puikot: 3,25 mm
Ravelryssä täällä


Kämmekkäät neuloin kyynärpäästä kämmentä kohden. Olin aiemmin ajatellut että olisin neulonut niihin vähän peukkua mutta totesin, että ne ehkä ovat vain tiellä työnteossa. Saas nähdä, olisiko pienet jatkeet sittenkin olleet tarpeen.

Yläreunassa on 68 s ja ranteen ja kämmenen kohdalla 52 s. Tein kavennukset sileän neuleen osion reunoissa, 2 s joka kuudes kierros ensimmäisten 10 cm jälkeen. Reunoissa on 1otr, 1ntr -resoria muutama kierros.

Langan väri on Norway Spruce, eli sama kuin Virpi-huivissa, vaikka lanka on eri laatua.


Kiitos kuvista ihanalle Rosa-siskolle!

PS. Neulomisprosesseja voi kurkkailla nykyään myös Instagramissa, ne löytyvät hashtagilla #kiharoidenkätkössä.

7 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Hitsi vieköön, miten kauniit kämmekkäät. Sulla se on homma hallussa.

Lilja kirjoitti...

Paraskin puhuja, kuule... ;) kenelläköhän se homma hallussa on? :D kiitos!

Vyyhti kirjoitti...

Oi kuinka kauniit!

Anonyymi kirjoitti...

Huikean kaunista (jälleen kerran)! <3 Alan odottaa sinulta neuleohjekirjaa! ;-)
Sari

Emma kirjoitti...

Onko nää enää kämmekkää kun alkavat jo kyynärpäästä? Miten ois kyynärkkäät? :D No ehkä ei... Tosi kauniit joka tapauksessa!

Lilja kirjoitti...

Vyyhti: kiitos!

Sari: Sitten saat kyllä odottaa aika pitkään, tällä hetkellä kun aika riittää juuri ja juuri tähän bloggaamiseen ja satunnaisten ohjeiden työstämiseen ;)

Emma: Hahaa! Mulle tuli toissa päivänä aika hyvät naurit kun luin tämän kommenttisi. Sanotaan vaikka että kyynärkkäät! :D

Näppi kirjoitti...

Tosi kauniit ja varmasti lämmittää ku on noin pitkät varret.
Täytyypä tulla insta-seuraajaksesi.