lauantai 26. lokakuuta 2013

Illuusio

Kun näin Suppiksen tekemät Kuutio-villasukat, ajattelin, että tämä kirjoneulemalli sopii veljelleni kuin nakutettu. Hänen tyylinsä on perinteisen, maanläheisen ja tyylikkään välimaastossa.

Langan valitsimen oli sitten hyvin vaikeata. Jo syyskuun alussa Karnaluks-reissulla yritin löytää tähän tarkoitukseen täydellisen yhdistelmän, mutta se osoittautui aivan mahdottomaksi tehtäväksi. Olin vakuuttunut siitä, että harmaan tulee olla väliharmaa tai ehkä sitä hieman vaaleampi, ja että toisen langan värin pitää olla murrettu. Lisäksi halusin, ettei kontrasti värien välillä olisi liian suuri. Niin, ja yhdistelmä ei missään nimessä saanut olla tylsä.

Kävin hetken mielenjohteesta Soukan Menitassa ostamassa villasukkalankoja (kodin varastot eivät yllätys yllätys miellyttäneet...) ja katsastin samalla Sisu-hyllyn. Ja siellä se oli, aivan täydellinen väriyhdistelmä!


Perinteinen illuusio

Malli: idea varastettu täältä ja täältä (oma projekti Ravelryssä täällä)
Lanka: SadnesGarn Sisu keltaoranssi 33 g, ja harmaa 54 g
Puikot: 2,50 mm ja 3,00 mm
Silmukkamäärä: resorissa 72 s, itse tumpuissa 71 s ja peukuissa 30 s

Aloitin tumppujen neulomisen heti. Ja ne valmistuivat aika nopeasti. Tietenkin homma kyllästytti loppua kohden, mutta toisen tumpun/sukan/hihan/peukun syndroomalla varustettuna tämä oli odotettavissa.


Aika koukuttava mallikerta kuitenkin oli, ei voi muuta sanoa. Ja mielestäni kuutioilluusio näyttää hauskalta pystyraidan kanssa, samanlaisena kuin Suppis sen teki. Ystävän Valtaaja-lapasista oppineena keskityin hieman enemmän peukalon silmukoita poimiessa, tällä kertaa ne onnistuivat paljon paremmin.


En voinut kokeilla tekelettä veljen käsiin, joten koko oli aika pitkälti harkittujen kavereiden käsien koon mukaan tehty. Isoiksi ne tietenkin sitten osoittautuivat, mutta sisälle mahtuu tarpeen mukaan vielä "sisälmykset", eli DROPSin Alpacasta neulotut perustumput jotka lämmittävät käsiä, mutta eivät kulu toisen parin sisällä. Minulla on ollut omien Sisusta neulottujen tumppujen alla samat sisälmykset nyt varmaan jo neljän talven ajan!

Nämä olivat synttärilahja veljelleni, ja tietenkin myöhäinen sellainen. Vaikka eihän veli olisi mitään tumpuilla tehnyt elokuussa. ;)

Nyt jatkan taas supersalaisten projektien parissa!

16 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Rauhallisen kauniit.

suppis kirjoitti...

Tosi hienot! Värit on tosi ihanat ja sopii kuvioon tosi mehukkaasti! Kiva kuulla, että oot saanut inspiraation mun neulomista sukista :) Ihanaa syksyä! :)

Lilja kirjoitti...

Kiitos, Hillanen, ja kiitos sinulle, Suppis inspiraatiosta! ;) Mukavaa syksyä sinnekin.

Paula kirjoitti...

Hienoa työtä taas kerran!

Ai että saisinpa itsekin joskus jonkun kirjoneuleen aikaiseksi.

Lilja kirjoitti...

Kiitos Luminen! :) kirjoneule on kivaa valmiina mutta päätteleminen on ärsyytävää ja pitkät langanjuoksut raivostuttavia! Mutta kyllä se sen arvosta kuitenkin on, onneksi :)

essi kirjoitti...

Hienot tuli, kyllä tuo harmaan ja keltaisen yhdistelmä toimii aina.

Lilja kirjoitti...

Kiitos Essi! Kyllä toimii, olen samaa mieltä. :)

Näppi kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa löysin blogiisi Tiima-pipon perässä. Täältä löytyikin kiva blogi, laitan heti lukulistalleni. Kauniita neuleita vaikka millä mitalla.

Lilja kirjoitti...

Onpa mukava kuulla! :) Toivottavasti saat jatkossakin mukavia lukuhetkiä!

Satu kirjoitti...

Hei, löysin tänne Lumisen kautta. Hienot lapaset tässä ja niin paljon mukavaa muutakin täällä luonasi. Ihana pipokin!

Lilja kirjoitti...

Onpa mukava kuulla! Tervetuloa tänne vain :)

outi kirjoitti...

Terve! Tulin pipareiden perässä ja kyllä; ne näyttävät juurikin sellaisilta kuin pitäisi. Minulla jäi vaivaamaan ainesten määrä. Jos ja kun teet pikeeriä ajatellaan nyt vaikka kokonaista taloa varten, niin montako perusannosta siihen tarvitaan? Nettiohjeissa pikeerin perusohjeessa on puoli desiä valkuaista, puolitoista desiä tomua ja jokunen tippa sitruunaa.. Miten pitkälle sillä päästään? Anteeksi tämmöinen kommentointi neulepostaukseen, mutta meitä on siellä mun blogissa monta epätoivoista.:D

Lilja kirjoitti...

Teen tänään yhden "annoksen" ja laitan sitten ohjeet blogiisi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihan myyty noille lapasille. Täydelliset.

Enkä muuten tajua, miten olen onnistunut missaamaan blogisi. Pidän paljon. Tulen takaisin.

Lilja kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Lilja kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista! Tervetuloa tänne vain :)