sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Huoltoa

Kaappasin isovanhempieni asunnosta meille kolme tuolia. Käytimme niitä muutaman vuoden sellaisenaan, muistaakseni tätini aikoinaan vaihtamaan kankaaseen verhoiltuna. Pitkään mietin, minkä kankaan tuoleille tilalle laitan.


Irrotin istuinosan, väänsin irti nastat ja piirsin vanhasta kankaasta kaavat. Valitettavasti istuimen runko on hieman ajan myötä kärsinyt, mutta ainakin tämän verhoamisen se kesti. Sain eräältä tutulta hyvän vinkin - kannattaa liimata kangas kevyesti kiinni istuimeen ennen nitomista, sillä nitoessa on muutakin ajateltavaa kuin kangasta tiukkaan pingoittaminen...Päätin käyttää Marimekon Sanna Annukan suunnittelemaa Kanteleen kutsu -kangasta. Ihana kangas, ja varmasti monta vuotta kulutusta kestävä.Kankaan valintaa vaikeutti ainoastaan väri - valkoiset tekstiilit ovat aina vaarassa likaantua, etenkin keittiössä. Nyt olemme käyttäneet tuoleja vuoden, eikä ongelmia ole.
Olen viime päivinä innostunut huoltamaan nahkalaukkujani. Tämä pieni laukku on jo hyvin monta vuotta sitten fyndattu käytettynä. Maksoin siitä euron. Se oli toki melko huonossa kunnossa, ja minun jokapäiväinen käyttö oston jälkeen ei ole parantanut tilannetta. Nyt laukku kuitenkin sai kunnon rasvaukset ja uudet saumat. Ompelin saumat käsin, sillä en halunnut tehdä laukkuun enempää reikiä. Toivotaan, että tämä laukkuparka säilyisi käytössä vielä useamman vuoden.


Muutama viikko sitten hankin laukulle isosiskon, käytettynä, Ruotsista. Hintaa olikin aika paljon enemmän mutta laukku on myös suhteellisen hyväkuntoinen. Saumat jouduin kyllä uusimaan, mutta nahka itsessään on hyvässä kunnossa. Ostohetken jälkeen olallani on keikkunut ainoastaan tämä isosisko, mutta kyllä pienelle laukullekin löytyy käyttöä.Kumpaankiin laukkuun saa ujutettua ison määrän tarpeellista tavaraa. Pieneen laukkuun mahtuu ainakin kukkaro, pieni luonnosvihko, kynä, ylimääräinen riippulukko, huulirasva, kosteusvoidepurkki, kynsinauhavoide, huulipuna, avaimet, bussikortti ja taitettavat aurinkolasit. Isosiskolaukkuun mahtuu edellä mainittujen tarpeellisten tavaroiden lisäksi muun muassa A5-kokoinen luonnosvihko, useampi piirustusväline ja puolen litran vesipullo. 

Äidilleni leivoin Onnellisen Oliivin jakaman muffinireseptin mukaan tällaisia. Ensi kerralla niistä tulee varmaan hieman paremman näköisiä! ;)


Mukavaa äitienpäivää kaikille äideille!

Ei kommentteja: