maanantai 22. kesäkuuta 2015

Toimistossa

Olen sellaisessa toimistossa töissä, jossa osa pitää jaloissaan sisäkenkiä ja osa villasukkia. Näin neulojana minun on ehkä turha edes kertoa teille, että olen villasukkatyyppiä. Minun villasukat ovat tässä vuoden aikana aika kovasti kuluneet, ja uudelle parille oli kovasti tarvetta. Vanhan sukkaparin neuloin joskus yläasteen loppupuolella tai lukion alussa, eli ikää niillä saattaa olla pikkuhiljaa jo kymmenisen vuotta. Hyvät sukat ovat olleet, Sandnesin Sisusta ne aikoinani neuloin, Aura-siskon antamista langoista ja Elli-siskon antaman kirjan ohjeen mukaan.

Käväisin tuossa Vapun tienoilla Tallinnassa ja ehdin pyörähtää Karnaluksissa pikaisesti. Mukaan nappasin muun muassa mukavan sävyisen harmaan lankakerän, joista neuloin aika pikaiseen tahtiin itselleni sukat.


Toimistossa

Ohje: ei ole
Lanka: Schahenmayr Regia sukkalanka, melkein 100 g eli 420 m
Puikot: 2.5 mm

Neuloin sukat varpaasta varteen. Ihanaa! Tein varpaisiin jonkinlaisen improvisoidun sädelisäyksen (eli sädekavennuksen toisinpäin). Kantapään tekeminen jännitti aika paljon enkä ole kantapäihin tyytyväinen. Jos tiedät jonkin hyvän ohjeen tai kikan kantapään neulomiseen varpaasta varteen, olen todella kiitollinen jos jaat sen kanssani!Sukat ovat aika korkeavartiset. Taktiikkani oli se, että reikäpitsi tihenee yläreunaa kohti, jolloin neulepinta on löysempi. Lisäsin silmukoita vasta yläreunan resoriin (joka muuten on 1otr, 1ntr -resoria, tätä mun lempparia). Nyt kun katselen kuvia, voin todeta että olisihan niitä silmukoita voinut vaivihkaa lisätä reikien kohdalla muutama. Seuraavaan pariin sitten!
Sukissa on 68 silmukkaa ja yläreunassa 20 enemmän eli 88 silmukkaa. Yläreunan päättelin Jeny's surprisingly strecky bind off -metodilla. Näin reunasta tuli tarpeeksi joustava.

Sukat olivat jalassa jo tänään, ja olivat muuten ehkä tuhat kertaa mukavammat jalassa kuin ne vanhat rikkinäiset, ylisuuret sukat.


Kiitos kuvista ihanalle Rosa-siskolle! :)

6 kommenttia:

Kurjenmarja kirjoitti...

Todella kauniit sukat. Onko reiät tehty ihan vaan langankierroilla? Mulla ois kanssa hakusessa hyvä kantapää kärjestäalotettuihin sukkiin.

Lilja kirjoitti...

Kiitos, Kurjenmarja! Juu, langankierto ja kaksi yhteen. Jos välillä tekisi vain langankiertoja niin saisi kätsästi lisättyä vähän silmukoita varteen.

Nasti kirjoitti...

Tosi tyylikkäät villasukat!

Lankakeiju kirjoitti...

Kauniit sukat!

Lilja kirjoitti...

Kiitos teille, Nasti ja Lankakeiju! :)

Tuula kirjoitti...

Oih, nätit sukat!