torstai 16. kesäkuuta 2016

Det går långsamt men det går nog

Niin kuin tekstin otsikko sanoo, hidasta on mutta eteenpäin mennään. Olen tehnyt kaikennäköisiä käsitöitä. Aina silloin tällöin tosin olen joutunut pitämään taukoa opintokiireiden takia. Opinnot loppuivat tältä keväältä jo monta viikkoa sitten, mutta rankan kevään jälkeinen väsymys ei vielä ole hellittänyt. Kaikennäköistä on puikoilla, ja muutamiin vaatteisiin on jo leikattu palat.

Blogissani maaliskuussa vilahtanut neule on edelleen samassa vaiheessa, eli viimeistelyä vaille valmis. Mietiskelen täällä, ovatko kaavailemani napit liian pienet neuleeseen, ja siksi haudon sitä täällä edelleen hyvin perusteellisesti.

Yksi puikoilta päässyt tekele on kuitenkin valmistunut. Tein keväällä lahjaksi raidalliset raidalliset sukat.


Raitaa raitaa

Perussukat omalle kullalle, ei ohjetta. Silmukoita 78. Koko 42.
Lanka: Drops Fabel, keltaista n. 40 g ja harmaata n. 75 g
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: iha jees
Projekti Ravelryssä täällä


Niistä tuli ihan kivat, sitten kun purin ensin yhden varren (se oli mulle sopiva, ja mun jalkakoko ei ole läheskään 42), ja sitten vielä lahjan saajan syntymäpäivänä vielä kummatkin kärjet, sillä sukat olivat pituudeltaan kanootit, vaikka hyvin ovelasti tiedustelin siskon miehen jalkojen kokoa ja vertasin omiin.Aika perussukat ne on, vahvistettu kantalappu, pyöreä kantapää, sädekavennus. Tein sädekavennuksen kärjestä hieman pyöreämmäksi, jotta sukat istuisivat paremmin. Ja kyllä ne nyt istuu.
Toivon että seuraavaan bloggauskertaan on hieman lyhyempi aika. Mutta joka tapauksessa toivotan aurinkoista kesää ja mukavaa juhannusta kaikille teille tänne vielä löytäneille harvasta bloggaustahdista huolimatta! :)

3 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Hienot mies-sukat! Tuntuu että kaksilahkeisille on aika vähän kivoja malleja, jos ei halua aina sitä perussukkaa väntää. Tää menee muistiin :)

Niina Risulainen kirjoitti...

On kyllä hienot miessukat :)

Lilja kirjoitti...

Kiitos teille! Ja olen Emma samaa mieltä - ihan mahdotonta löytää hyvännäköisiä sukkaohjeita miehille! Ne on just niitä perussukkia. Tietenkin osalle sopii juuri sellaiset, mutta osalle taas ei. :) mutta nää ovat olleet hurjan paljon jo käytössä! Kuulemma mukavat päällä. Ja onhan ne helpot tehdä. :)