lauantai 26. marraskuuta 2016

Hämärä

Nyt on se hämärin aika vuodesta. Se aika, kun villakangastakki on paras vaihtoehto, jos haluaa säästää sen lämpimimmän takin kunnollisille talvipakkasille. Ompelin itselleni noin vuoden projektina itselleni villakangastakin, se taisi valmistua viime vuonna. Se on A-linjanen, joten sen alle mahtuu paksu villapaita. Harmaa paksu villapaita oli ollut suunnitelmissa jo vuosia, ja kun yllättäen sain ystäväni äidiltä villapaidan verran värjäämätöntä täysvillaa, tiesin mitä siitä tulisi.

Muistatteko Kaarella-neuleen? Se tummansininen neule, jonka julkaisin tänne vuosi sitten. Se on ollut aivan lempparineule, niin käytännöllinen monella tavalla. Täydellinen mekkojen kanssa. Olen käyttänyt sen kohta puhki. Tässä neuleessa oli kivoja ideoita, mutta jotkin asiat eivät toteutuneet ihan "unelmien" mukaan, ja nyt sain vihdoin mahdollisuuden kokeilla korjata näitä ongelmia seuraavaan neuleeseen.



Kide

Malli: improvisoitu
Lanka: Sokos kampalanka (täysvilla), värjäämätön
Puikot: 4,5 mm ja 3,5 mm
Ravelryssä täällä

Tämä uusi neulehan ei nyt ole ihan samanlainen, eikä se tosiaan ollut tarkoituskaan. Laitoin siihen napit, taskut ja vyön, ja siitä tuli lisäksi huomattavasti pidempi (halusin käyttää kaiken langan). Ehkä kiinnostavin asia itseni kannalta tässä projektissa oli tuo yläosa, johon lisäsin silmukoita säteittäin. Halusin silti että pääntie olisi samantapainen kuin Kaarella-neuleessa. Tämä vaati kärsivällisyyttä suunnitella kunnolla, mutta onneksi jo toinen yritys onnistui. Siitä tuli hyvä.




Taskut on todella kätevät ja mielestäni hyvin onnistuneet. Sinne mahtuu myös tavallista isompi älypuhelin. Vyön tein kaksi kertaa, tein ensin leveämmän nauhan, mutta siitä suntui turhan vahva aamutakkivaikutelma (mikä ei ehkä ollut tässä projektissa se tavoite), joten tein sen tilalle i-cordin. Onhan se aika hentonen noin näyttävän neuleen kohdalla, mutta se toimii paremmin kuin aamutakin vyö. ;) Nauhan päihin askartelin tupsut.

Neuletakkiin on näitä i-cordeja viljelty enemmäinkin, sillä nauhan lenksut ovat sitä samaa niin kuin myös kaikki reunat. Miten niin hurahtanut tähän? Reunasta tulee niin siisti näin. Resori on tehty 1 o takareunasta, 1 n takareunasta kuusi kerrosta, jonka jälkeen 1 n takareunasta, 1 o takareunasta. Tulee aika pienellä vaivalla siisti ja koristeellinen resori. Jos siis laskee takareunasta neulomisen pieneksi vaivaksi. Niitä silmukoita oli tämän takin kohdalla aika monta, nimittäin...

Tästä lanhasta mainittakoon vielä sen verran, että se on kyllä mysteeri. Yritin löytää sitä googlesta mutta en löytänyt mitään. Pitääpä kysästä ystäväni äidiltä jos hän muistaa, mistä lanka alun perin tuli ja milloin. Vaikuttaa hyvin laadukkaalta langalta.





Pahoittelut muuten vielä hiljaisuudesta - tässä on ollut kaikenlaista muuta! Ja tämäkin projekti odotteli viimeistelemättömänä puoli vuotta.

Mukavaa Joulun odotusta kaikille!


5 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Upea takki, siinä on aivan ihania yksityiskohtia!

Lilja kirjoitti...

Kiitos Ingi, mukava kuulla! :) olen itsekin hyvin tyytyväinen yksityiskohtiin.

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis takki!

Riimi kirjoitti...

Aivan ihana takki! Ja tosiaan, kauniita harkittuja yksityiskohtia. Lopputulos on todella tyylikäs.

Emma kirjoitti...

Upea takki, nyt olikin juuri sopiva aika viimeistellä tällainen lämmike ;) Erityisesti tykkään reunuksista!