torstai 1. marraskuuta 2012

Musisointia

Olen syksyn aikana mukana sellaisessa projektissa, jossa orkesterilla on oma asukoodi. Ajan puutteessa uuden mekon ompeleminen oli mahdotonta, ja lisäksi mieluisan kankaan löytäminen oli vaikeaa. Päädyin sitten muokkaamaan pari vuotta aiemmin paniikissa ompelemaani, muuten aika tylsää, tulppaaninmallista pikkumustaa.


Mekkoon oli alun perin tarkoitus tulla hihat, mutta sopivaa hihanistutusapua ei ollut lähistöllä, joten päädyin hihattomaan. Kangas on ostettu noin viisi vuotta sitten Eurokankaasta, osa pitseistä on Karnaluksista ja osa Nappitalosta.


Pesin mekon ensi-illan jälkeen pesukoneessa, ja pitsit kutistui tietenkin enemmän kuin mekko... Onneksi ero ei ollut niin suuri, pahimman eron sai tasattua silitysraudalla!


Pitsiä lisäsin helmaan, vyötärölle ja olkaimiin. Niin kuin yllä olevasta kuvasta näkyy, kankaaseen tarttuu kaikki mahdollinen pöly ja kangaskuitu - seuraavalla kerralla olen tarkkaavaisempi tällaisten asioiden kanssa, karvainen mekko ei nimittäin ole hirveän siisti!

Lisäksi orkesterin asukoodiin kuului vihreä rusetti, ja ne ommeltiin satiininauhasta kynttilänvalossa puupuhallin- ja jousisektorin voimin, harjoituksissa tietenkin. Miehillä rusetit joutuivat kaulaan, kun taas tytöillä hiuksiin.


Rusettien 66 mm leveä satiininauha on Nappitalosta, onneksi täydellinen vihreän sävy löytyi hyllystä! Jos jollakulla tulee kauniin rusetin löytämisen kanssa ongelmia, suosittelen tätä taktiikkaa erittäin lämpimästi, etenkin jos on kyseessä monen samanlaisen rusetin löytäminen. Askartelimme rusetteja yhteensä 15 kpl, ja selvisimme muistaakseni 20 €:lla, joten hintakaan ei ole paha!

Lopuksi fiilistelykuva koulun ekskursiokohteelta, Tuusulanjärven keinotekoiselta kosteikolta. Äsken tulikin jo ensilumi, hyvää syksyn jatkoa, ja kivoja lämmikkeidenneulomishetkiä kaikille! :)


Ei kommentteja: