keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Liikaa kaikkea tai ehkä kaikkea liian vähän

Viime aikoina työnteko ja opiskelu on erittäin häiritsevästi vaikeuttanut vapaa-ajan harrastuksien harjoittamista. Paperilla niin tyhjän näköinen lukujärjestys osoittautuikin aika tiukaksi. Ensin piirsin puita pari viikkoa ja sitten puistoa. Tiedoksi, nuppineuloja voi käyttää myös puina pienoismallissa!


Lisäksi koulussa tapahtuu kummallisia asioita. Opiskelijat yllyttivät toisiaan tuomaan kouluun fuksivuonna "niin hyödylliset" hiilet, jotka kaikkien piti hankkia yhtä työtä varten. Näiden ylijääneiden hiilenkappaleiden ansiosta koulu olikin sitten aika koristeellinen paikka. Pakko jakaa niistä vähän otteita!

Ja sitten vielä ihan superkummallisuuksia:Jaa, no kyllähän koulussa ja töissäkin on ihan kivaa. Kivointa olisi silloin, kun ei olisi mitään pakottavaa tarvetta sykkiä, eli silloin kun palautus ei ole seuraavana aamuna vaan vasta monen viikon päästä. Harmi vain että olen aivan mahdoton viime hetken tyyppi, joten jätän silti kaikki hommat aina viime tinkaan. Tämä johtaa superaktiiviseen käsityökauteen, jota seuraa hiljaisempi sellainen. Joskus, kun tekemistä on aivan liikaa, minulla on sellainen sääntö itselleni, että käsitöitä saa tehdä ainoastaan luennoilla.

Kaikesta tästä muusta häiritsevästä toiminnasta huolimatta olen ehtinyt tehdä pari juttua jopa valmiiksi. Ensinäkin neuloin jo tammikuussa hämmentävän värisen tuubin miehekkeelleni. Joka on osoittautunut ihan käyttökelpoiseksi.Kudos

Ohje: oma (projekti Ravelryssä)
Lanka: Sadnes Garn Alfa, 200 g, 236 m
Puikot: 6 mm


Harjoittelin myös kirjoneuletta. Olen aivan surkea kirjoneuloja joten päätin suosiolla valita helpon mallikerran vaikean sijasta.


Kyy

Ohje: oma (projekti Ravelryssä)
Lanka: Novita Nalle, beige 39 g, vaalea 29 g
Puikot: 3 mm

Jaa. Sellasta. Ihan ookoot. Kelpaa ehkä hiihtotumpuiksi, pitää vielä kokeilla.

Lisäksi tein kahdessa päivässä kaiken muun ohella supervauhtia vielä lahjaksi yhden Drops Muskatista tehdyn Henslowen, kokeilin samalla puuvillalangan soveltuvuutta tähän ohjeeseen. Anteeksi kökkö kuva!


Henslowe

Ohje: Henslowe by Beth Kling (projekti Ravelryssä)
Lanka: Garnstudio DROPS Muskat, 200 g, 400 m
Puikot: 5 mm

Lanka toimi ihan hyvin! Kahden huivin jälkeen keksin tehdä viitisen senttiä ainaoikeaosaa vähemmin lisäyksin, mikä helpotti huomattavasti pitsiosan istumista ainaoikeaosaan ja sen kautta myös pingottamista, joka tämän ohjeen kohdalla on ainakin omien kokemuksien kohdalla aika hankalaa. Katsotaan jääkö tämä viimeiseksi Hensloweksi - ei varmaan, on sen verran kiva ohje, eikä yksikään tekemistäni ole vielä päätynyt omaksi!

Mainittakoon, että tein kaverille tuparilahjaksi rätin. Siitä en ottanut kuvaa, mutta siitäkin tuli ihan kiva. Ehkä pitäisi harrastaa niitä enemmänkin, siinä meni nimittäin oma rättineitsyys! :)

Viime viikolla oli tenttiviikko ilman tenttejä mutta muuta tekemistä yllin kyllin, joten päätin sitten kaiken muun tekemisen sijasta turboneuloa neuleen. Se valmistuu näillänäkymin ihan pian. Siihen saakka, moikkamoi! Alla sunnuntaina otettu kuva, kävin pitkällä kävelyllä auringonpaisteessa.

2 kommenttia:

ArualMaria kirjoitti...

Kylläpäs sulla on ollut kiireistä! Ja hurjaa vauhtia sait huivin tehtyä kiireistä huolimatta! ;) Kirjoneuleet on kyllä ihan oma taiteenlajinsa. :D

Lilja kirjoitti...

Juu, kyllä sitä tekemistä tahtoo kertyä! Mukavaa, enemmän ja vähemmän mukavaa! Kirjoneuleen tekemiseen perehdyttävä myös tulevaisuudessa. Ajattelin seuraavaksi kokeilla kahden sormen taktiikkaa!