sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Talven herttuatar

Niin kuin jo lupailin, uudesta turboneulotusta neuleesta piti tulla uutisia pian.


Halusin jonkun mekkojen ja hameiden kanssa käyvän neuleen, joka ei ole liian lämmin ja tarpeeksi kevyt. Mietin värejä ja päädyin sitten lilaan, se kun on kuitenkin väri toisin kuin harmaa tai musta, ja sopii aika monen oman kaapin värin kanssa.


Ylva

Ohje: oma sävellys (projekti Ravelryssä)
Lanka: Madelinetosh Tosh merino light, väri Duchess 1363.4 m, 355 g
Puikot: 2.5 mm, 3 mm, 3.25 mm, 3.5 mm
Napit: metallinapit Karnaluks, Tallinna


Lanka osoittautui projektiin hyväksi valinnaksi. En ole käyttänyt tätä lankaa aikaisemmin, ja odotukset olivat aika korkealla, sillä sitä on kehuttu laadukkaaksi, eikä hintakaan mikään pieni ole. Lanka nukkautui hieman jo neuloessa, ja pelästyin aika pahasti, mutta isosisko kertoi ettei ainakaan hänen Larchinsa ole sen jälkeen enempää nukkaantunutkaan. Huokaisin helpotuksesta.

Lisäksi langan tilaaminen oli aika jännittävää, siksi että väri vaihtelee jopa erien sisällä. Napit on tähän projektiin meilestäni miltei täydelliset, näyttävät ikään kuin koruilta tummaa lankaa vasten.


Malli on periaatteessa melko yksinkertainen. Neule on neulottu ylhäreunasta alas. Loin silmukat ketjusilmukoille, jotta saisin yläreunan tarpeeksi kireäksi. Olen viime aikoina harrastanut tätä jokaisessa neuleessa - on mukavaa, kun voi säätää kireyden täydelliseksi. Yläreunassa, nappilistoissa ja helmassa on ainaoikeata. Kaistaleissa on satunnaisesti sijoitettuja  kierroksia, jotka on neulottu lk, 2o yhteen jne., sekä niiden yhteydessä välillä oikeita kierroksia.Kaarrokkeen lisäykset ja vyötärön kavennukset ja lisäykset on tehty linjassa, vähän eri tavalla kuin minulla on tapana tehdä. Ja oli hyvin virkistävää! Lopuksi päättelin helman ja kaula-aukon tuplalla langalla, ompelin napit, vahvistin napinlävet (muuten niitä ei erottanut muista rei'istä) ja pingotin tekeleen.


Merkitsin nappikaitaleen reunat ja kaikki lisäys-/kavennuskohdat silmukkamerkeillä, ja kaiken kaikkiaan niitä tarvitsi yhtä aikaa 18 kpl, joten oli hieman pakko tehdä niitä lisää. Lahjoin myös siskoa ja ystävää silmukkamerkeillä.Hyvää pääsiäistä kaikille tänne löytäneille. Syökää paljon kaikkea hyvää! ;)

11 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Todella kaunis ja kauniin värinen neule. Sopii sulle täydellisesti.

Silmukkamerkitkin on tosi kauniita!

suppis kirjoitti...

Voi, todella ihana!!! :)

ArualMaria kirjoitti...

Hurjan kaunis takki! Tuo lanka on tosiaan aivan ihanaa, mulla on siitä neulottu Slow Line-takki.

Lilja kirjoitti...

Kiitos teille kaikille! :) on tosiaan ollut hyvä, uusi lemppari!

ArualMaria: pitää käydä katsomassa!

Ylva Öhman kirjoitti...

Voi så fin! En sån sku ju en Ylva absolut kunna ha i sin garderob... :D

Lilja kirjoitti...

Hih tack Ylva! ;) ja tyckte att den påminde om dig så mycke att den bara måste bli en Ylva!

Nasti kirjoitti...

No ohoh, hienosti sävelletty!

Lilja kirjoitti...

Kiitos Nasti! :) välillä onnistuu huonommin, välillä vähemmän huonosti.

suppis kirjoitti...

Blogissani on sulle tunnustus! :)

Neulisti kirjoitti...

Vau, upea! Olipa kiva, kun kävit meidän blogissa kommentoimassa, niin löysin minäkin tänne. :) Ihan huikean hieno neuletakki. Mulla on samaa väriä odottelemassa..

Lilja kirjoitti...

Kiitos! Se on kyllä ihana väri, en kadu ostosta enkä mallin valintaa ollenkaan! :)