perjantai 26. heinäkuuta 2013

Valtaajat

Kaveri harmitteli kevättalvella hyvien lapasten löytämisen tuskaa, ja kyseli teenkö tilaustöitä. Sanoin niin kuin aina - kyllä, jos asialla ei ole kiire ja jos hinnasta sovitaan. En tietenkään ole mikään rahastaja, mutta en suostu tekemään tilaustöitä sellaiselle, joka ei arvosta käsitöitä ja joka ei ymmärrä että tuntipalkka on joka tapauksessa naurettavan pieni.

Lapasten tilaaja ymmärsi täysin mitä ajoin takaa, ja ilahtui, kun kysyin minkälaiset saisi olla. Silloin hän vastasi nöyränä, että unelmalapasissa olisi Space invader -kuvio. Lisätoiveena oli että lapasissa olisi harmaata. Totesin, että voisin suosiolla ostaa hyvät langat, nyt kun kerrankin saan tehdä tilaustyön laatua arvostavalle. Olen ollut erittäin tyytyväinen omiin marjalapasiin, jotka tein jo monta vuotta sitten SadnesGarnin Sisu -langasta. Laadun ja monipuolisen harmaiden valikoiman ansioista päädyin siis taas Sisuun.


Valtaajat

Malli: oma (projekti Ravelryssä)
Lanka: SadnesGarn Sisu; tummanharmaa 1088, 45 g 157,5 m; väliharmaa 1042, 20 g 70 m; vaaleanharmaa 1032, 17 g 60 m
Puikot: 2.5 mm


Hain netistä kuvia avaruuden valtaajista, ja aika nopeasti ymmärsin, että valtaajien on oltava saman kokoiset hyvän lopputuloksen takaamiseksi. Osan valtaajista kopioin suoraan, mutta osaa jouduin muokkaamaan hieman, jotta ne sopisivat malliin. Minulle oli alusta asti selvää, että kämmenselälle tulisi kuviota ja käden puolelle ei, sillä monen epäonnistuneen projektin kautta olen oppinut, että kuvion sovittaminen peukalokiilaan on aivan mahdotonta. En kuitenkaan tiennyt, mitä käden puolelle tekisin.


Tätä kaikkea miettiessä selailin blogeja ja löysin Langalla kalliossa -blogista yllättäen Space invader -lapaset, joissa käden puolelle oli neulottu raidallista raidallista, hih, eli samalla pystyraitaa ja vaakaraitaa. Tämä näytti niin huvittavalta että varastin idean ja totesin sen omassa projektissa myös erittäin hyväksi. Päätin tehdä itse valtaajat vaalealla harmaalla ja väliraidat tummemmalla, jotta valtaajat erottuisivat kirjoneuleesta parhaiten.


Mielestäni väriyhdistelmä on erittäin toimiva - lapaset ovat juuri sopivan lapselliset mutta silti miehen eivätkä lapsen lapaset. Tiedän myös saajan olevan lopputulokseen erittäin tyytyväinen, sillä sovittamista on harrastettu prosessin aikana. Resoreihin olen ehkä vähiten tyytyväinen - ne jäivät hieman lyhyeiksi, ja näyttävät jotenkin irrallisilta. Seuraaviin pitää keksiä vaihtoehtoinen tapa.


Olen, niin kuin jo aikaisemmin on todettu, melko surkea kirjoneuloja. Lopputuloksessa on havaittavissa vakavaa epätasaisuutta. Neulominen on hidasta ja keskittymiskykyä vaativaa; onneksi tätä taitoa kuitenkin riittää. Mutta kirjoneulomista pitää vielä harjoitella, ennen kuin otan ensiin siskoilta saadut ihanat luksusvyyhdit!


6 kommenttia:

Elli ja Aura kirjoitti...

Hienot!! Noi raidat on tosi makeet ja "ötökät" myös :)
Elli

Nasti kirjoitti...

Vai surkea kirjoneuloja! Ajattelin kuvia katsellessani että ompa tosi siistiä jälkeä, ja sitten luin tuon oman tuomiosi... Upeat on lapaset ja hienoa kun saajakin arvostaa käsityötä.

ArualMaria kirjoitti...

Upeat lapaset ja tosi siistiä jälkeä, älä turhaan ole vaatimaton! Tuollainen väriyhdistelmä toimii kyllä aina, tyylikästä.

Lilja kirjoitti...

Kiitos kiitos, Elli etana ;)

En ehkä näytä niitä epätasaisempia kohtia! ;) Etenkin raidallisen raidallisen kohdalla epätasaisuutta on paljonkin, vaikkakin pingoittaminen auttoi hieman. Ja nyt lopetan tämän nipottamisen ja sanon että kiitos sulle Nasti! :)

Kiitos, ArualMaria!

Ingi kirjoitti...

Ihania töitä: nämä hienot lapaset ja todella kauniit valkoiset sukat!

Lilja kirjoitti...

Kiitos, Ingi!