tiistai 16. heinäkuuta 2013

Suuri huijaus

Tulen isosta lapsiperheestä ja kaikille lapsille on muodostunut perheessä luonnollinen rooli. Lisäksi kaikkien siskojen ja veljien välillä on erityislaatuinen sisarussuhde, mikä on aivan ihanaa ja monella tavalla elämää varten erittäin opettavaista. Sisarukseni ovat kaikki minulle erittäin rakkaita ihan omalla tavallaan.


Minulla on vain yksi nuorempi sisar, pikkusisko. Kaikkien pikkusiskona hän on saanut kokea kaikenlaista kiusaamista, pompottamista - vaikka mitä, ja silti hän on jaksanut olla älyttömän kiltti ja kärsivällinen pikkusisko. Ja lisäksi mun oma pikkusisko on maailman söpöin!


Pikkusisko on vihdoin liittynyt muiden siskojen joukkoon ja ottanut puikot tosissaan käteen. Hän on kunnianhimoisesti aivan ensimmäisten vakavien projektien joukkoon neulonut itselleen älyttömän kauniin neuleen.


Juuri tälle maailman söpöimmälle joululahja jäi lupaukseksi, ja sain vasta nyt kesällä, kuukauden myöhässä, viimeisteltyä synttärilahjan. Laitoin pakettiin pehmoisen luksuslahjan.


Hirveänä isosiskona huijasin pikkuista, neuloin perheen yhteisellä matkalla aivan avoimesti villasukkia "itselleni", ja kyselin samalla hyvin tarkkaan lopputulokseen pyrkivän siskon mielipidettä esimerkiksi resorin pituudesta, ja hän antoi pahaa aavistamatta hyviä neuvoja.


Eilen hän avasi sileäksi pingoitetut sukat paketista ja totesi yllättyneenä "Sähän neuloit näitä itselles... Mutta näähän sopivat paljon paremmin mulle!", pilke silmäkulmassa, tietenkin. ;)

Valovoima

Malli: improvisoitu, Ravelryssä
Lanka: Garnstudio DROPS Fabel 77 g, 316 m
Puikot: 2.5 mm

Voisin paljastaa, että nämä sukat ovat aika monen purkamissession tulos. Tein melkein kokonaisen sukan, kunnes muutin mieleni, purkasin sukan kantapään kohdalle, kokeilin vielä kahta uutta vaihtoehtoa, ja vasta neljäs yritys oli mieluinen. Eikä minulla tietenkään riitä pinna hyödyntämään niitä melkein valmiita projekteja, vaan hylkään ne täysin parempi idea mielessäni.


Näiden sukkien parissa tuli kokeiltua kaikennäköistä uutta. Itse ideaan ja palmikkoihin olen ihan tyytyväinen. Mutta jos nyt tekisin sukat uudestaan, tekisin monen asian eri tavalla - tämä kantalapun jälkeinen kaventamistapa istui harvinaisen hyvin siskoni jalkaan, mutta esimerkiksi omaan jalkaan se ei istunut kovinkaan kauniisti. No, onneksi nämä eivät ole viimeiset sukat, lankavarastossahan odottaa aika monet sukkalangat ja kokeiluun on varmasti vielä monta tilaisuutta...


Isosiskomme saa lisäksi käyttää omia silmukkamerkkejä ihan rauhassa, sillä paketissa oli sukkien kaverina nippu pikkusiskon aivan omia silmukkamerkkejä.


Silmukkamerkkeihin on käytetty vaijerin, kiristyshelmien ja korupiikkien lisäksi makeanvedenhelmiä, kirkkaita lasihelmiä ja vanhasta, hyvin ahkerasti käytetystä kaulakorusta napattuja tummia puuhelmiä, jotka saivat nyt uuden ja paremman elämän piristäessään pikkusiskon uutta taipaletta.


12 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Kauniit sukat.

Neulisti kirjoitti...

Oijoi, upeat sukat!

Jatta kirjoitti...

Vau, kaikelle! Ja ihanaa kun teillä on paljon sisaruksia, minä olen aina vähän surkutellut kun äiti ei saanut yrityksistä huolimatta muita kun minut. Onneksi on serkut <3

Pitko kirjoitti...

Onpa ihanat sukat. :)

Elli ja Aura kirjoitti...

Hih, en mäkään tiennyt että ne ei ollut sulle :) Pidit hyvin salaisuuden ;)
Elli

ArualMaria kirjoitti...

Oikein sievät sukat, ja ihania silmukkamerkkejä!

Lilja kirjoitti...

Kiitos kaikille teille mukavista kommenteista! Sisko aristelee käyttöön ottamista, mutta sukathan on käyttötavaraa; on mielestäni ainoastaan hyvä asia, jos saa syyn tehdä uudet tilalle! :)

Jatta: Onneksi äitisi sai kuitenkin sinut! <3

Elli: "Itselleni" on helpoin ja tähän mennessä onnistunein vastaus kenelle-teet-kysymykselle, jos on pakko päästää valkoinen valhe... ;)

Laura kirjoitti...

Oi! Tajuttoman kauniit! Ja sisarussuhteet myös parhaimmillaan parasta!! :-)

Lilja kirjoitti...

Kiitos, Laura! :)

helena kirjoitti...

Oih, mitkä sukat! Aivan ihanaihanat! Toiselta saadut sukat ovat aina spesiaalia, itse itselleen ei aina jaksa neuloa...

Lilja kirjoitti...

Oi kiitos! :) näinhän se on, käytän erittäin mielelläni äitini neulomia ohuita, jo aika kulahtaneita sukkia. Ajatus siitä, että joku on käyttänyt monta tuntia aikaa lämmittääkseen toisen jalkoja on aika mukava. :)

Lilja kirjoitti...

Oi kiitos! :) näinhän se on, käytän erittäin mielelläni äitini neulomia ohuita, jo aika kulahtaneita sukkia. Ajatus siitä, että joku on käyttänyt monta tuntia aikaa lämmittääkseen toisen jalkoja on aika mukava. :)