keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ei enää niin pienet pisarat

Mainitsin jo viime vuonna tekemäni pienen hopeanharmaan neuletakin siskonpojalle. Se oli silloin vielä iso mutta nyt melko sopivan kokoinen.


Yksivuotiaan pisarat

Malli: improvisoitu, idea pisaroista täältä. Projekti Ravelryssä.
Lanka: Grignasco Bambi, noin kolme kerää eli 150 g
Puikot: 3,00 ja 2,50 mm


Tämä on hieman muunneltu versio saajan isosiskon villatakista. Isosiskon takissa neuloin kierretyt silmukat joka kierroksella, tässä pikkuveljen versiossa nostin silmukat toisella puolella ja neuloin ne takareunasta toisella. Lisäksi jatkoin pisaroita pidemmälle, joissakin kohdissa ehkä liiankin pitkälle. Pidän pikkuveljen onnistuneena, joskin nypyt tuntuivat etenkin hihojen suissa hävivävän muuhun pintaan. Jos sinulla on hyviä vinkkejä siihen, miten nypyt saa pysymään oikealla puolella, otan mielelläni niitä vastaan! :)


Lankaa on mukava neuloa. En tiedä onko se hyvä käytössä, ainakin siskontyttären villatakki on edelleen hyvässä kunnossa. Värikin on ihana. Mutta nappien löytäminen oli tuskaa, nämä eivät varmaan ole vauvoille parhaat mahdolliset kun eivät ole niin lättänät, mutta poikahan ei ole vauva enää, vaan jo iso poika. ;)


Kiitos sovituskuvista kuuluu Ellille! :)

6 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Valloittava punaposki hienossa takissaan :)

Jatta kirjoitti...

Mun piti kommentoida tähän jo toissailtana, mutta unohtu! Itse neulon nimittäin nypyt niin, että nypyn jälkeisellä kerroksella nostan nyppyä edeltävän silmukan juuren puikolle, ja neulon sen yhteen jonkun silmukan kanssa. Otan tavallaan "löysät pois". Vähän siinä saa kikkailla että saa oikean kohdan nostettua, mutta on silti vaivan väärti, tulee nätti nyppy ja pysyy paikallaan :)

Ihana neule ja poju sisällä! Pitää laittaa malli muistiin, tykkään tosi paljon <3

Lilja kirjoitti...

Kiitos Emma, onhan se ihan mainio tyyppi! <3

Lilja kirjoitti...

Jatta, kiitos vinkistä, pitää kokeilla! :)

Hihansuut hieman isot mutta muuten se on kai ollut hyvä! Poju on ainakin <3

Ingi kirjoitti...

Onpas nätti takki ja on kyllä omistajakin!

Lilja kirjoitti...

Kiitos, Ingi! :)