maanantai 22. elokuuta 2016

Pikkulaukku

Lauantaina juhlittiin ihanan siskon häitä purjelaivalla Helsingin edustalla. Ompelin häihin mekon, nahkalaukun ja lisäksi iltaa varten varasin mukaan Kaarella-neuleen.

Laukun olen ommellut koneella, alun perin oman mummelin, siskon kautta mulle muutama vuosi sitten kiertopalkintona saapuneella oranssinkukikkaalla retro-singerillä. Singer ompeli kiltisti nahkaa.

Nahka on aika ohutta, joten laukku taittuu kauniisti mutta on aika lötkö. Ajattelin ommella laukkuun vielä jonkinlaisen päällystetyn tukisysteemin. Vuorikangasta on vielä jäljellä, käytin vuoriksi mekosta jääneitä jämäpaloja.

Nauha on tuplaksi liimattua nahkaa. Rei'itin nahkan nauhaa varten, seuraavaan laukkuun leikkaan tuon ekstrapalan varsinaisen palan jatkeena!

Oli hyvä laukku, ja mätsäsi hyvin ruotsalaisiin puukenkiin. Mekon sain valmiiksi jo melkein viikkoa ennen häitä, mutta laukku ommeltiin perinteisesti samana päivänä kuin H-hetki. :D Ompelujälki on myös sen mukaista... Mutta hyvin toimii ja ulkopuolelta aika kaunis, vaikka sen itse sanonkin!

Päivä oli ihana. Sää suosi juhlaväkeä, aurinko lämmitti ja kevyt lämmin merituuli puhalsi purjeisiin. Ja juhlan syy tietenkin mitä mainioin.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Suloinen pikkulaukku!

Mistä tuollaisia puukenkiä saa?? Olen etsinyt vastaavia jo monta kuukautta mutta ei ole löytynyt :O

Lilja kirjoitti...

Emma, nuo ovat Moheda-toffeln-merkkiset. Tilasin ne netistä Sportamore-nimisestä kaupasta. Ne oli ainakin äsken vielä alennettu. Nämä mun kengät ovat mallia Betty ja kokoa 37. Oli ehkä hieman pienet kolmeseiskat, mutta märät-sukat-jalkaan-venytysoperaatio ratkaisi ongelman. Kantapään taakse menevä remmi oli yllättävän lyhyt, mutta se venyi sopivasti.